Omgeving

Onze boerderij ligt aan het vis- en vaarwater in Friesland, de Bolswardertrekvaart,  aan de rand van het dorp Wommels nabij Bolsward. Maar ook Leeuwarden, Sneek, Workum, Harlingen en Franeker zijn binnen 15 minuten te bereiken.
 
Wommels
Wommels heeft circa 2200 inwoners. De dorpskern ligt op een grote terp met daar omheen verschillende voorzieningen zoals supermarkt, restaurant, kapper, bakker, slager, boekhandel en de Jacobikerk. Verder is in Wommels ook een goed verwarmd openluchtzwembad, fietsverhuur en een tennisbaan te vinden. 

 

Slachtedijk
De Stapert ligt op een kilometer afstand van de bekende Slachtedijk. Een lange binnendijk van bijna 42 km lengte. Hier en daar staat nog een zgn. "dijkhuis", een stenen woning met een hoge schuur, vlak naast de weg voor het onderhoud van de dijk.
 
Dorpentocht
Pittoreske dorpjes zoals Jorwert (bekend van het boek "Hoe God verdween uit Jorwerd" van Geert Mak), Oosterend, Bozum, Wieuwerd en Burgwerd zijn op fietsafstand te bereiken. Aan de Bolswarder Trekvaart, vlakbij het centrum van Wommels is een passantenhaven.
Boerderij de Stapert
Museum
Wommels is ook bekend geworden door de fabricage en handel in kaas. In een voormalig kaaspakhuis aan het Ald Hiem, is nu het museum
"It Tsiispakhús" gevestigd.
 
Terpen
Terpen is de benaming voor de typische woonheuvels, dorpen in de kleistreken. Het Fries kleigebied (in Noordwest Friesland) is met zijn vele terpen een uniek cultuurlandschap. En kent dus een rijke geschiedenis. Ontdek al wandelend, fietsend en/of rijdend dit mooie landschap van Fryslân. Schitterende natuurgebieden, stille landweggetjes, dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Stapert was een voormalige terp.

Gedichtenroute

Sinds mei 1994 bestaat de gedichtenroute aan het fietspad langs de Bolswardertrekvaart tussen Edens en Bolsward. Er zijn 25 gedichten in de route opgenomen en is circa 12 kilometer lang. De route met zijn gedichten is erg afwisselend. Er zijn gedichten die bij het toeristische karakter van de route passen. Andere gedichten geven weer een dichterlijke impressie van de natuur, het landschap, het dorp of de mensen. Misschien is de route wel een reis door de Friese literatuurgeschiedenis. Voor een ieder wat wils: gedichten van vandaag de dag, verleden en toekomst.